Koolitused
Toiduhügieeni koolitus
TOIDUHÜGIEENI
06.12.2024 Zoomis kella 13-16
12.12.2024 Zoomis kella 13-16
Sihtgrupp: Toitlustus-, tööstus-, kaubandusettevõtete töötajad, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal, õpetaja abid ja kõik, kes tegelevad või alustavad tegevust toidukäitlejatena.
Toiduhügieeni koolitus on ette nähtud toidukäitlejatele Toiduseadusega ning Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrusega nr. 852/2004 (29.04.2004) toiduainete hügieeni kohta.
Käsitletavad teemad:
• toiduhügieeni põhimõtted
•
•
•
•
•
•
• kahjuritõrje
• isiklik hügieen
• HACCP põhimõtted
• toitu käsitlevad õigusaktid
• toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus toiduhügieeninõuete täitmise
eest
Lektor:
Masteral
Osavõtutasu: 29 EUR/osaleja
REGISTREERI KOOLITUSELE!
Lisa kirja koolituse nimi ja kuupäev,
millel soovid osaleda.
Toiduhügieeni keskastme koolitus
Eesmärk: toiduhügieenialase koolituse läbiviimiseks ettevõttes, toiduohutuse (HACCP) töörühma juhtimiseks ja töötajates toiduohutusele suunatud hoiakute kujundamiseks.
1. koolituspäev
– Enesekontrolli rakendamine:
– Toidualastest õigusaktidest;
– Keemilised ohud toidus;
– Füüsikalised ohud toidus;
– Enesekontrollisüsteemi eeltingimusprogrammid;
– Toiduohutuse juhtimissüsteemid, HACCP, ISO:22000, FSSC 22000, IFS, BRC;
– Ohtude analüüs ja riskihindamise põhimõtted;
– Kriitilised kontrollpunktid toidu käitlemisel;
– Toiduohutuse juhtimissüsteemide juurutamine ja ajakohastamine.
Praktilised ülesanded
2. koolituspäev
-Toiduhügieeni põhimõtted
-Bioloogilised ohud
-Mikroorganismid
-Toiduainete
-Toidu
-Toidu
-Käitlemisettevõtte
Praktilised ülesanded
3. koolituspäev
-Puhastamine
-Kahjuritõrje
-Isiklik hügieen
-HACCP põhimõtted
-Toitu käsitlevad õigusaktid
-Toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus toiduhügieeninõuete täitmise
eest
-Asutusesisese koolituse planeerimine ja läbiviimine
Praktilised ülesanded
Test
Lektor:
Masteral
Osavõtutasu:
koolitust,
nõuetekohane tunnistus).
REGISTREERI KOOLITUSELE!
Lisa kirja koolituse nimi ja kuupäev,
millal soovid osaleda.
HACCP KOOLITUS
HACCP põhist toiduohutuse juhtimise süsteemi saab käsitada praktilise vahendina, mis aitab kontrollida toidutootmiskeskkonda ja -protsessi ning tagada toodete ohutuse. Toiduohutuse juhtimise süsteem on terviklik süsteem, milles on ühendatud ennetus, valmisolek ja enesekontrollitoimingud, et tagada toidukäitlemisettevõttes toiduohutus ja toiduhügieen.
Eesmärk: Õppida enesekontrollisüsteemi (HACCP süsteemi) välja töötama ja juurutama, osata HACCP süsteemi auditeerida ja ajakohastada.
Käsitletavad teemad:
Enesekontrollisüsteem kui toidukäitleja kohustus
Juhendmaterjalid ja infoallikad
HACCP 7 põhimõtet ja 12 etappi
Töörühma loomine, tootekirjelduste ja toorainelehtede koostamine
Ohtude analüüs, ennetavate abinõude määramine
Riskide analüüsimine
KKPde, kriitiliste piiride ja korrigeerivate tegevuste määramine
Seire kehtestamine
Enesekontrolliplaani ja HACCP süsteemi dokumenteerimine
Süsteemi tõendustegevused
Auditi põhimõtted
Eeltingimusprogrammide/heade hügieenitavade auditeerimine
HACCP põhimõtete auditeerimine
Osavõtutasu:
koolitust,
nõuetekohane tunnistus).
REGISTREERI KOOLITUSELE!
Lisa kirja koolituse nimi ja kuupäev,
millal soovid osaleda.
Meie koostööpartnerid
ETKA Andras
Tartu Ülikool
Eesti Maaülikool
Tallinna Ülikool
Projektiekspert OÜ
Tartu Teaduspark
Me armastame teha koostööd, et tagada õppijatele parim tulemus!